събота, 11 март 2023 г.

Засадиха млада градина с 50 овошки в училището в Звъничево (СНИМКИ) -Зеленият Отбор

 

Засадиха млада градина с 50 овошки в училището в Звъничево (СНИМКИ)

Скоро децата ще имат и опитно зеленчуково поле със стари сортове зеленчуци и подправки

Днешният съботен ден за ОУ “Васил Левски“ в Звъничево бе истински празник. Доброволческа формация „Зеленият отбор“, състояща се от енергични и ентусиазирани млади хора помогнаха на училището като им дариха 50 плодни дръвчета от различни сортове, съобщи директорката на учебното заведение София Банкина. Мечтата на  г-жа Банкина, на педагогическия и помощния персонал бе да се възроди една стара традиция, т.е. да се възобнови съществуващата от преди много години овощна градина в училището и да се направи опитно зеленчуково поле със стари сортове зеленчуци и подправки. По този начин учениците от училището, грижейки се за плодните дръвчета и за зеленчуците, ще бъдат ангажирани и ще се приучат на труд, доброта, взаимопомощ, приятелство, уважение и най-вече ще се научат да се грижат за природата. И сега с помощта на младите амбициозни хора от доброволческа формация „Зеленият отбор“ тази мечта стана реалност. Всички ученици, учители, родители, помощен персонал рамо до рамо се трудиха заедно със „Зеленият отбор“ и положиха началото на овощната градина. Също така доброволческата формация спомогнаха за освежаването и боядисването на беседките и скамейките в двора.
Ръководителят на отбора Калин Христов сподели: „Аз нямах идея дали ще се случи нещо, но знаех, че всяко наше усилие, може да донесе малката промяна в света, в който живеем.
Два разсадника ни помагат с фиданките. Семената са от нашите доброволчески градини. Четките и боята, с която ще боядисваме, взехме с общи средства... Не за да се бием в гърдите, че сме добри и велики, а да кажем на децата от това училище, че промяната започва от усилието и желанието да бъдеш полезен, без да се оплакваш или обвиняваш някого."

 

Няма коментари: