четвъртък, 27 март 2008 г.

Проект Earth Hour 2008 - БЪЛГАРИЯ

На вниманието на всички наши приятели и съмишленици

Относно: Проект Earth Hour 2008



Уважаеми приятели и съмишленици,


Във връзка с популяризирането на едно от най-грандиозните събития на Планетата след Live Earth, Earth Hour (Часът на Земята), се обръщаме с молба към Вас да се присъедините към световните медии, вземайки участвате в отразяването събитието.

Ние сме група ентусиазирани млади хора, които приеха идеята за включване в този глобален проект и изпратихме официално писмо до организаторите. Те ни благодариха за проявената инициатива и подкрепа, и ни насърчиха да включим България в списъка на страните участници в проекта.

Подробности от официалният сайт:

„Създаден, за да се противопостави на най-голямата заплаха, с която някога се е сблъсквала нашата планета, Часът на Земята използва просто действие като гасенето на осветлението за един час, изпращайки на света послание за нуждата от действия насочени към глобалното затопляне.

На 31 март 2007г. в Сидни, за един час бе отправено мощно послание насочено към най-големия отговорник за глобалното затопляне - електричеството, добивано от твърди горива - като бяха изключени захранваните от него светлини. Над 2.2 милиона граждани на Сидни и над 2100 компании изключиха осветлението си като така дадоха пример, спестявайки 10.2% енергия от използваната в целия град . Това се случи, когато един град зае позиция срещу глобалното затопляне, за да привлече вниманието на света.

През 2008г. 24 големи града ще се присъединят към Часът на Земята в 20:00ч. на 29 март.(България, е вече официално вписана за участие). Часът на Земята е връхната точка на мащабна кампания за насърчаване на бизнеса, обществото и отделните хора да правят прости стъпки, необходими за намаляване на техните емисии. Това са малки промени, които заедно правят разликата - от фирмите, които гасят светлините си, когато офисите им са празни, до домакинствата гасящи уредите си или предпочитащи да ги оставят в stand-by режим.

Всичко започна с въпроса: Как можем да насърчим хората към действие срещу климатичните промени?

Отговорът: Попитахме хората от Сидни биха ли изключили осветлението си за един час.

На 31 март 2007г., 2.2 милиона души и 2100 компании в Сидни угасиха осветлението си за един час - Часът на Земята. Ако намаляването на парниковите емисии, постигнато в Централния Бизнес Район на Сидни, по времето на Часът на Земята, беше продължило цяла година, това щеше да бъде равносилно на изваждането на 48 616 автомобила от пътя годишно.

С иконите на Сидни като моста Харбър и Операта, чиито светлини бяха загасени, и уникални събития като сватба на свещи, светът отправи послание. Вдъхновени от колективните усилия на милиони хора от Сидни, много големи градове по света се присъединяват към Часът на Земята през 2008г., отправяйки символичното си послание, насочено към глобалната идея.



Надяваме се с гореизложената информация да сме привлекли вниманието Ви към тази благородна кауза, част от усилията на хора от цял свят в борбата с глобалното затопляне. Бихме били изключително благодарни, ако уважите молбата ни и отразите предварителна информация за събитието и така България да може да се включи макар и незначително в глобалната кауза.

Благодарим Ви предварително! България вече е част от проекта!





Няма коментари: