събота, 11 март 2023 г.

Доброволци организират масово залесяване в района на язовир Братушково - Зеленият Отбор

 Китайска поговорка гласи : “Ако искаш 1 година благоденствие, засей зърно; ако искаш 10 години благоденствие, посади дърво; ако искаш 100 години благоденствие, възпитавай хора”. Доброволците, обединени под името Green Team – Зеленият Отбор на България, с многобройните си акции целят да възпитават у хората любов към природата и доброта и да направят България едно по-зелено и красиво място. Със своите действия те доказват, че това е възможно да се постигне и без спонсори отвън, без инвеститори, без политическа подкрепа и без PR. Достатъчни са само ентусиазмът и действията на активни съмишленици, които да се включват в залесяванията.

Зеленият отбор на България са автори на проекта “1 милион”. Идеята на проекта е до 2018 година обикновени български граждани да засадят 1 000 000 дръвчета на територията на страната. Тази есен, на 12 ноември ще се проведе поредното масово засаждане на дървета. Този път то ще се проведе в околността на язовир Братушково, община Сливница. Всеки, който желае, може да заяви своето участие и да получи повече информация като посети фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/344175425933438/?active_tab=about .

източнк на снмка: http://blagoevgrad-news.com/

Източник на снмка: http://blagoevgrad-news.com/

Зеленият отбор организира и редица други събития. Те залесяват площи, оголени в следствие на пожари и незаконна сеч. Освен това се грижат за опазване разнообразието на местните растения провеждайки Фестивал за свободна размяна на стари и традиционни сортове семена, разсади и фиданки.
Със своя вдъхновяващ и заразителен пример, ентусиастите от Зеления отбор успешно доказват пред всички, че реалността, в която живеем зависи предимно от нашите собствени действия.



Няма коментари: