неделя, 3 май 2009 г.

3 Май - Паметен ден! 541 залесени фиданки Бял Бор!




Една акция, невероятно зареждаща с ентусиазъм и положителни емоции! Страхотно време, добри хора, много усмивки и солидна работа!
Този път се включиха общо 49 човека в акцията. Основните хора бяха около 25 и 24 плаващи във времето, и пространството:)))

Освен засаждането се правеше специален разтвор от биологично активна тор за стимулиране и подпомагане на самите дръвчета. Така шансовете за оцеляване и укрепване стават доста по големи.
Предполагаме, че се доказа факта, че без политика, без пари, без PR ..Greenteam доброволци успяха!

Всичко това се случи с помощта на нашите нови приятели, случайно научили от различните обяви в интернет. Безкрайно Ви благодарим!

Благодарности към Иван Михайлов, който се води управител на Северен парк и който през всичките неделни Акции беше до нас неотлъчно. Той осигури и на трите пъти 3 тонната водоноска.

Благодарности и на Тодор Димов от Столичен инспекторат по озеленяване, който ни насочи към това "болно" място.

ИСТОРИЯ: Преди 1 месец(началото на месец април) започнахме да звъним в Столична община и да искаме информация за евентуална възможност да се включим към проекти за озеленяване. От там след поредица неточности и препратки се натъкнахме на Тодор Димов, който ни информира, че има свободни фиданки, които е добре да бъдат залесени. Оказа се, че фиданките бяха повече от колкото сме предполагали. Именно по тази причина първото ни залесяване беше само от 82 фиданки с 9 сигурни и 19 преходни човека.

Снимки може да видите ТУК



Няма коментари: